Weblog

Zomervakantie 2023

IJsselstein - 27 augustus 2023

Nog een weekje en dan zijn alle scholen weer begonnen en komt er een eind aan de zomervakantie van 2023. Zoals elk jaar hebben wij onze zomervakantie in tweeën gesplitst.

Fragment De eerste vakantie hebben we zoals gebruikelijk doorgebracht op camping "De Geuldert" in Plasmolen. Dat waren twee weken in het midden van juli. De eerste week hebben we het lekker rustig aan gedaan. Wat gewandeld, winkelen, barbecuen en lekker uit eten. De tweede week begon de vierdaagse van Nijmegen en de daarbij behorende feesten die 7 dagen duren. Elke dag is dan feest in het centrum van Nijmegen. Er staan vele podia met allerlei soorten muziek. Elk jaar komt ook de band "Fragment". Die spelen echt geweldig. Ze kwamen die week twee keer en beide keren zijn we geweest. Alle twee de weken hebben we prima weer gehad. Niet te heet en zeg maar droog. Een lekkere vakantie. En voor de Vierdaagse lopers was het weer ook perfect.

Fragment De afgelopen week zijn we een weekje naar Nieuwpoort in België geweest. Dat ligt aan de kust. Vrijdags zijn we erheen gereden, met de nodige files onderweg. We hadden een leuke comfort lodge op "Kompas Camping Nieuwpoort". Wandelend, of met de tram of fiets diverse kustplaatsen bezocht. Daar wat over de boulevard geslenterd en ergens in de middag een wafel gegeten. 's avonds uit eten geweest en daarna nog even buiten zitten op de veranda van de lodge. Relaxter kan bijna niet. En het was geweldig goed weer. Eigenlijk zouden we vrijdags in de ochtend weer vertrekken, m aar om de files te vermijden zijn we op donderdagavond teruggereden. Dat scheelde een hoop tijd zonder files. Het was weer leuk aan de Belgische kust. Waarschijnlijk tot over een paar jaar weer.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Wandelvakantie IJsselstein - Deventer (110,2 km)

IJsselstein - 23 mei 2023

Verleden jaar hebben wij voor het eerst een wandelvakantie gedaan. Deze ging toen van IJsseltein naar Plasmolen, waar onze caravan staat. Die tocht was zo goed bevallen dat we dit jaar weer een weekje wilden gaan wandelen. En dat hebben we verleden week (weer de week van Hemelvaart) gedaan. De tocht ging dit keer van IJssel naar IJssel. Van IJsselstein naar Deventer. Een tocht die uiteindelijk 110,2 km bleek te zijn. En ook dit keer was het weer leuk om te doen. Je ontmoet al lopend andere mensen die genteresseerd vragen waar de tocht naar toe gaat. Valt wel op zo'n grote rugzak op je rug.

Dag 1 - IJsselstein - Zeist (21,92 km). Slot Zeist Het eerste stuk van de route ging langs de Hollandse IJssel naar Nieuwegein waar we bij CityPlaza en de sluis wat moesten slingeren omdat er werkzaamheden waren. Vervolgens langs het industrieterrein Laaggraven richting Houten waar we bij een manege hebben gelunched bij Grand Café Tante Fie. Terwijl we zaten te eten zagen we de dressuurpaarden met hun ruiters in de bak lopen. Nadat we weer verder gingen lopen zagen we verderop dat er bij Fort Vechten die dag festival "Geheime Liefde" was. Er kwamen hordes mensen op af. Blijkbaar is dat festival populair. Ik had er nog nooit van gehoord. Wij hebben dat maar zo gelaten en zijn verder gelopen richting Slot Zeist om vandaar naar "Hotel Figi" te gaan waar we voor die nacht een kamer hadden geboekt. Het was een mooie ruimte kamer. 's Avonds lekker gegeten in restaurant "Bell's" en nog wat gedronken in de brasserie bij het hotel.

Dag 2 - Zeist - Amersfoort (15,43 km). Dag twee was een wat kortere dag van de week. Deze ging van Zeist naar Amersfoort. Langs Soesterberg met de vele militaire bedrijven die er nog zitten. Lunchen deden we bij de restaurant "De Stoeterij" aan de Amersfoortseweg. Een restaurant met een leuk terras, goed eten en vriendelijke bediening. Vervolgens zijn we via de Stichtse rotonde Amersfoort ingelopen. In Amersfoort hadden we twee nachtjes in "Long John's Pub & Hotel" geboekt. Die ligt midden in het centrum van Amersfoort. Aan een plein met allemaal gezellige café's en restaurantjes. Eten deden we die avond bij Grieks restaurant "Palace Athene". Een prima restaurant. In de avond hebben we nog een drankje genomen in "Caf Marktzicht". Deze was in trek bij de bezoekers van hotel Long John's want een groep belgen die ook in het hotel sliepen kwamen er ook. De pub van Long John's was iets minder in trek. Amersfoort

Dag 3 - Rustdag in Amersfoort. Dag 3 hadden we een rustdag ingepland. Eerst lekker uitgeslapen, daarna een ontbijtje bij de Hema genomen. Vervolgens zijn we in Amersfoort op de bus gestapt en naar Spakenburg gegaan. Het was al een tijd geleden dat we er geweest waren. Wat rondgekeken bij de haven en gelunched in een restaurantje in het centrum. Op het terras zaten een groep mannen in klederdracht. Het waren nog redelijk jonge mannen, dus ik weet niet of het werkkleding was of dat ze in de toeristenindustrie werkten. Op ons gemak daarna de bus weer teruggenomen. 's avonds gegeten bij Italiaans restaurant "La Base". Ik had een pizza tonijn besteld waar ook wat Gorgonzola op zat. Het leek alleen meer een pizzza Gorgonzola met een klein beetje tonijn. De Gorgonzola overheerste enorm. 's avonds nog een drankje in "Stadscaf Amersfoort". Een leuke tent waar je rustig kan zitten en wat drinken. Al met al een rustige dag gehad.

Dag 4 - Amersfoort - Voorthuizen (22,41 km). Tussen Stroe en Kootwijk Deze dag mochten we weer verder wandelen. Dit keer richting Voorthuizen. Na een ontbijtje, wederom bij de Hema, zijn we gaan lopen. Na een tijdje begon het donker te worden en kwam er een flinke regenbui aan. Gelukkig liepen we net bij een bushalte en konden we daar even schuilen. Daarna brak de zon snel weer door en konden we verder wandelen richting Hoevelaken. Daar zijn we rechtdoor gegaan naar Voorthuizen. Lunchen deden we bij een snackbar in Voorthuizen. Terwijl we daar zaten kwam de tweede bui van de dag langs. Daarna is het droog gebleven. Voor de nacht hadden we een kamer geboekt in "De Boshoek". Dit bleek een recreatiepark te zijn met huisjes/chalets met hotelvoorziening. Ook prima. Daar aangekomen zagen we een dichte receptie en mensen die aan het zoeken waren. Na een belletje bleek dat de receptie verhuist was naar het andere eind van het park. Erg leuk als je al 22 km in de benen hebt zitten. Daarna bleek het restaurant op het park die dag dicht te zijn. Gelukkig konden we fietsen huren zodat we in het centrum van Voorthuizen konden gaan eten bij restaurant "Wijntje". Eén van de weinigen die open was. Maar het eten was prima. Die avond zijn we verder nergens heen gegaan. We waren moe en er was toch niets in de buurt.

Dag 5 - Voorthuizen - Apeldoorn (28,32 km). Dit was een pittige dag. Nadat we op het recreatiepark een ontbijtje hadden genomen zijn we verder gaan wandelen richting Kootwijk. Eerst langs de vele bungalowparken in Voorthuizen en over een lang fietspad langs de heide totdat we bij gasterij "'t Hilletje". We hadden toen nog 11 km. te gaan dachten we. Totdat we lichtelijk de weg kwijt waren toen Google ons over het Kootwijkerzand stuurde. We raakten steeds van de route af omdat er geen pad was. Gelukkig zagen we op gegeven moment twee mannen zitten die een paaltjesroute in de buurt liepen. Die vertelde dat als we een stukje doorliepen over een zandpad dat we bij een bungalowpark uit zouden komen. Daar vandaan loopt altijd wel een weg was onze redenering. Dat bleek bungalowpark Landal De Berkenhorst te zijn. Daar ben ik ooit lang geleden geweest. Vandaar kwamen we inderdaad weer op een weg uit en zijn we maar verder gaan lopen op de fietsknooppunten. We hadden die dag op 22 km. gerekend maar het werden er 28,32. Maar gelukkig hadden we twee nachtjes geboekt in "Hotel Van der Valk, de Cantharel". Twee nachtjes luxe en rustig slapen. Die avond hadden we daar ook al een diner geboekt, dus we hoefden niet meer op zoek te gaan naar een restaurant. Heerlijk. Apeldoorn centrum was ook te ver weg om even naar toe te gaan, dus het was wel makkelijk dat we in het hotel ook gewoon konden eten en wat drinken.

Dag 6 - Rustdag in Apeldoorn. Paleis het Loo Na een goed ontbijtbuffet in het hotel zijn we fietsen gaan huren. Dit kon ook bij het hotel. We wilden een keertje uitproberen hoe het fietsen op een electrische fiets zou gaan. Ik moet zeggen, dag gaat prima. Heel relaxed fietsen is dat. We zijn naar paleis Het Loo geweest. We hadden van tevoren kaartjes besteld en hebben het kasteel en de tuinen bekeken. Ik had het zelf iets groter verwacht, maar het was wel leuk om te zien. Het was wel heel druk. We hadden kaartjes voor 13:30 maar we waren wat vroeg en hadden daar ook al even wat gegeten bij een restaurant op het terrein. De garage van prins Hendrik heette dat. Om 13:00 zijn we gewoon naar binnen gegaan en onze kaartjes werden gewoon goed gescand. Ik was daar wel blij mee want toen we later weer naar buiten gingen, kwamen er echt nog hordes mensen richting het paleis lopen. Het was al druk, maar ik denk dat het later echt filelopen is geworden in het paleis. Daarna weer rustigaan teruggefietst naar het hotel. 's avonds hadden we dit keer een buffet. Die was, zoals bijna altijd bij een Van der Valk, goed. 's avonds onder het genot van een drankje ons geestelijk voorbereid op de laatste etappe van de week. Naar Deventer.

Dag 7 - Apeldoorn - Deventer (22,13 km). Deventer Na een ontbijte bij de Hema zijn we begonnen aan de laatste etappe. Het eerste deel ging door Apeldoorn, om vervolgens via Teuge en Twello richting Deventer te lopen. Op deze route waren er geen tentjes waar je wat kon eten of drinken, dus ik was blij dat we zelf ook wel wat noodrantsoen meegenomen hadden. In de buurt van Teuge zag je goed dat je in de buurt van een vliegveld was. De vliegtuigen bleven opstijgen en op een gegeven moment zag je tientallen parachutisten in de lucht hangen. Wel mooi om te zien, maar ik zou het zelf nooit doen. In Twello kwamen we eindelijk langs de Dekamarkt lopen, zodat we daar maar even wat te eten zijn gaan halen en die buiten hebben opgegeten. Daarna richting het pontje gelopen die ons in het centrum van Deventer bracht. We hadden de tocht voltooid. Van IJssel naar IJssel. 's avonds heerlijk gegeten bij Grieks restaurant "Sirtaki". Als je eens in Deventer bent, kan je daar heel goed eten. Vriendelijke mensen, vlotte bediening. Na een drankje in het café "Het glas in lood" zijn we gaan slapen in "Appartementen hotel Deventer". Dit was een appartementje met hotelvoorziening op de begane grond. Was simpel maar verder prima voor een nachtje. Met het dakraam dicht was het heel stil.

De volgende dag zijn we na een ontbijtje op het station van Devenber met de trein naar Nijmegen gegaan. Daarna de bus naar Plasmolen. Naar ons vertrouwde chalet. Het was weer een hele leuke week geweest. We zijn alweer plannen aan het maken voor volgend jaar.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

15 jaar 3JS, theaterconcert

IJsselstein - 12 mei 2023

Het is alweer veel te lang geleden dat ik hier iets neergezet heb. Daar moet ik maar gauw verandering in brengen.

Gisterenavond zijn we weer eens bij een theaterconcert van de 3JS geweest. In het "Fulcotheater" in IJsselstein. Dit concert was ter ere van hun 15-jarig bestaan. Het doorgaan van het concert was nog even onzeker omdat zanger Jan Dulles de dagen ervoor met een keelontsteking kampte. Hoewel hij volgens mij nog niet helemaal opgeknapt was was er aan zijn zang niets te merken. Het concert zat goed in elkaar. Vele oude nummers kwamen voorbij maar ze maakten ook promotie voor hun nieuwe album "Mooie tijden" door al wat nieuwe nummers te zingen. Die klonken ook erg goed. De hele zaal genoot mee en de mensen sprongen van hun stoelen toen het "Wiegenlied" werd ingezet. Wel leuk om te zien. Over het nummer "Je vecht nooit alleen", die ze ooit op het Songfestival hebben gezongen vertelde Jan Dulles dat hij heel veel steun had gekregen van vrienden, familie etc. na het overlijde van zijn dochtertje en dat dit lied voor hem een andere lading had gekregen. Dit lied was ook gezongen op de uitvaart van zijn dochtertje. Dat je nooit alleen bent in je verdriet.

Gelukkig nieuwjaar

"Mooie tijden" wordt hun 12e album alweer. Voor dit album wilden ze een keer samenwerken met een grote internationale producer en mixer. Die vonden zij in Bob Clearmountain in Los Angeles. Met sessiemuzikanten werden in acht dagen tijd veertien nieuwe nummers opgenomen, waarvan er 10 op het nieuwe album komen. Ik ga hem wel kopen. Maar ze komen nog in meer theaters langs de komende maanden. Dus als je een leuk avondje uit wil, dan moet je zeker gaan.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Gelukkig Nieuwjaar!!

IJsselstein - 1 januari 2023

Voor iedereen die dit leest. Een gelukkig, gezond en vreedzaam 2023!!!!.

Gelukkig nieuwjaar

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Oudjaarsavond

IJsselstein - 31 december 2022

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar dat door de corona in een lockdown begon, maar nu alle maatregel inmiddels zijn opgeheven, de horeca etc. weer gewoon open is en het leven weer bijna z'n normale gang gaat. Corona is nog niet weg, maar de pandemie is op zijn eind. Gelukkig! Een jaar waarin waarbij ongewenste gedragingen bij "The Voice of Holland" en "De wereld draait door" naar buiten kwamen wat een hoop heisa gaf. Een jaar waarin Rusland in februari een oorlog begon in Oekraïne waardoor er vele vluchtelingen naar Europa kwamen. Deze oorlog duurt helaas nog steeds voort. En het jaar van de enorme stijging van de energieprijzen. Vooral het gas.

Oudjaarsavond 2022

Qua weer was het ook een interessant jaar. Zo hadden we begin dit jaar verschillende winterstormen te pakken die voor een half miljard euro schade veroorzaakten, waaronder in februari een drielingstorm (Dudley, Eunice en Franklin. 2022 was extreem warm, zonnig en droog. We stevenen deze jaarwisseling waarschijnlijk weer een warmterecord uit.

En zoals elk jaar overleden er ook dit jaar weer bekende bekende mensen; Piet Paulusma (weerman), Jan Rot (muzikant), Madelaine Albright (Amerikaans politica en diplomate), Hennie Vrienten(muzikant), Willibrord Frequin (journalist en televisiepresentator), Remco Campert (schrijver), Olivia Newton-John (actrice en zangeres), Michail Gorbatsjov (oud president van de Sovjet-Unie), Queen Elisabeth van Engeland, Léonie Sazias (tv-presentatrice), Hannah Goslar (vriendin Anne Frank), Pierre Kartner (muzikant), Kirstie Alley (actrice), Han Pekel (televisieproducent en presentator), John Leddy (acteur), Margriet Eshuijs (muzikant) en Paus emeritus Benedictus XVI.

Gelukkig waren er ook nog andere dingen te melden. Zo werd Max Verstappen voor de tweede keer wereldkampioen Formule 1. Werd Nederland zesde in het landenklassement op de Olympische Winterspelen in Beijing met 17 medailles (8 goud, 5 zilver en 4 brons). Namen Ireen Wüst en Sven Kramer afscheid van het langebaanschaatsen.

Vanavond wordt er vrees ik weer als vanouds (maar waarschijnlijk veel meer) vuurwerk afgestoken. Ik blijf het een rare gewoonte vinden. Om met Oud en Nieuw zoveel leed bij dieren te veroorzaken, voor vele euro's vuurwerk de lucht in te schieten terwijl mensen de energierekening niet kunnen betalen, mensen met letsel in het ziekenhuis komen en we de mond vol hebben over het milieu maar deze avond wel voor veel vervuiling zorgen. Maar dat zal wel zal mij liggen.

Ik wens iedereen een gezellige, gezonde en veilige jaarwisseling.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

30 jaar De Kast

IJsselstein - 18 december 2022

Afgelopen donderdagavond zijn we naar het concert "30 jaar De Kast" geweest in de "Schouwburg van Cuijk". We hadden perfecte plaatsen op rij vier. De Kast is een Friese band die vooral in de jaren '90 hits scoorde, zowel in het Nederlands als in het Fries. We kennen allemaal de volgende nummers wel:

"Een teken van leven"
"Woorden zonder woorden"
"Eltse grins foarby"
"Hart van mijn gevoel"
En hun grootste hit "In nije dei"

30 jaar De Kast

Deze en vele andere nummers kwamen voorbij. De band is oorspronkelijk opgericht door Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode en Dick Visser. De huidige bezetting bestaat nu uit: Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Sytse Broersma en Nico Outhuijse. Zanger Syb van der Ploeg ken je ook wel van de verhalen hier over de concerten van "The Best of Britain". Syb is een geweldige zanger. Het concert was dan ook geweldg. Inmiddels is er ook een nieuwe generatie binnen "De Kast" opgestaand. Lotte Broersma, de dochter van Sytse Broersma zingt mee in deze tour. En ook dat klonk heel goed.

Wat ik wel altijd jammer en irritant vind is dat er mensen zijn die het nodig vinden om tijdens het concert de hele tijd foto's te maken, te filmen en zelfs rustig te Whatsappen. En dat terwijl er op de kaartjes stond dat filmen etc. niet was toegestaan en dit ook nog en scherm in de foyer werd aangegeven. Blijkbaar vinden mensen hun social media belangerijker dan te genieten van een concert.

De avond hebben we leuk afgesloten met een overnachting in het "Van der Valk hotel Cuijk-Nijmegen". Hier hebben we voor de voorstelling ook gegeten. We waren vanuit het werk gelijk hier naartoe gereden. Gelukkig redelijk zonder files, zodat we nog even rustig konden eten.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Zomer in oktober

IJsselstein - 6 november 2022

We zitten inmiddels alweer een paar dagen in november en vandaag is het koud en nat. Wat een verschil met vorige week zondag. Toen zaten we nog buiten op een terrasje in jet zonnetje te lunchen in Utrecht. Heerlijk was het.

Terasje in Utrecht

Oktober 2022 was met 13,1 weer warmer dan gebruikelijk. Het was goed voor een 6e plaats op de lijst van warmste oktobers. Vooral de laatste dagen van oktober werden er diverse dagrecords gebroken en was het ruim boven de 20 graden. Op zich is dat op di moment niet zo erg gezien de hoge energieprijzen van dit moment, maar we zien hier toch wel duidelijk tekenen van de verandering van het klimaat.

Ik ben heel benieuwd wat de winter verder gaat brengen.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Vakantie in Plasmolen del Sol

IJsselstein - 7 augustus 2022

Zoals gebruikelijk zijn wij de tweede en derde week van juli weer op vakantie naar "Camping De Geuldert" in Plasmolen geweest. Het weer die weken was zeer goed te noemen met als uitschieter de 38 graden in de tweede week op dinsdag. We waanden ons in Plasmolen del Sol. Dit jaar ging eindelijk de Vierdaagse van Nijmegen en de Vierdaagsefeesten die erbij horen weer door. Hoewel, De Vierdaagse werd een Driedaagse vanwege de hitte op de eerste startdag. De organisatie durfde het niet aan om de lopers op pad te laten gaan. De Vierdaagsefeeste, die zeven dagen duren, gingen wel gewoon door en daar zijn zo'n 1,5 miljoen mensen in totaal op af gekomen. Wij zijn ook een paar keer geweest en hebbben weer genoten van verschillende optredens, waaronder Pater Moeskroen. Was erg gezellig. Later op de avond wilden we ook nog even bij een ABBA coverband kijken maar dat was ons echt te druk en zijn we weggegaan.

Pater Moeskroen vierdaagsefeesten

Verder hebben we lekker gewandeld in de vakantie. We hebben de route van de derde dag van de Vierdaagse in twee dagen gewandeld. Dat was wel leuk om te doen. Vanaf de camping naar Nijmegen gewandeld via Groesbeek en de Zevenheuvelenweg. In Nijmegen hadden we en overnachting geboekt en de volgende ochtend hebben we de route weer terug gewandeld. Verder zijn we naar het "Louwman museum" geweest. Het Louwman Museum is een museum voor automobielen in Den Haag. Het Louwman Museum heeft als doel een beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. De verzameling van ruim 275 auto's is vanaf 1934 verzameld door twee generaties van de familie Louwman. Er was op dat moment ook een expositie "F1 legends". Bij deze expositie worden de F1 auto's uit de periode 1948 tot 1970 getoond die Formule 1 wedstrijden op Zandvoort hebben verreden. Was erg leuk om te zien al die oude auto's. Je kan bijna niet geloven dat sommige automobielen ook echt rondgereden hebben.

Louwman Museum Louwman Museum
Auto uit 1887 Amerikaanse ladderwagen uit 1922

Louwman Museum Louwman Museum
Elvis Presley's Cadillac F1 auto's die in de periode 1948 tot 1970 op Zandvoort hebben gereden

En afgelopen maandag weer met frisse tegenzin naar het werk gegaan. Ach ja, dat hoort erbij. Op naar de volgende vakantie.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

The Best of Britain, the fifth

IJsselstein - 19 juni 2022

Op 31 maart van dit jaar zouden we in het "Fulcotheater" in IJsselstein weer naar The Best of Britain gaan. Helaas ging dit niet door door een coronageval binnen de band. Men kon geen datum meer vinden om de show in het "Fulcotheater" te herplannen. We zijn toen maar op zoek gegaan naar een theater waar ze nog kaartjes hadden. En die hadden we snel gevonden. gisterenavond zijn we alsnog naar de "Best of Britain - the 5th" in het "Muntheater" in Weert geweest. Met een hotelovernachting bij "Hostellerie Munten", ook in Weert. Een prima hotel die op loopafstand ligt van het theater. Ideaal dus.

De Best of Britain is in 2012 opgericht door Syb van der Ploeg, die er een avondvullende voorstelling van maakte met de allergrootste hits van Engelse bodem. Dit doet hij samen met Maarten Peters, Brenda Bee en Edward Reekers en hun 5-koppige live band. En ook gisterenavond maakten ze er weer een geweldige show van. Nummers van ondermeer The Beatles, Elton John, Mary Hopkin, The Stones, Deep Purple, Queen, Tom Jones, Sting, Beverly Craven e.v.a. werden met veel enthousiasme en mooi gezongen. Ze hebben er duidelijk plezier in op het podium.

The best of Brittain 2022

Het Munttheater is een mooi, niet zo'n groot theater. De foyer is leuk opgezet met allerlei zitjes. De stoelen in de zaal staan in een half rondje en wij hadden de eerste twee stoeltjes op de eerste rij. Normaal gesproken zijn dat prima plekken in een theater, maar hier bleek dat niet echt het geval te zijn. We zaten bijna met onze neus op het podium. Ik heb de schoenen heel goed kunnen bestuderen. Edward Reekers had twee paar mooie exemplaren aan tijdens de show. Je moest echt omhoog kijken de show te kunnen zien en het zaalgeluid ging eigenlijk over ons heen, waardoor wij het podiumgeluid te horen kregen. Maar ondanks dat hebben we toch genoten van de show. Mochten we ooit nog een keertje in dit theater komen, gaan we een paar rijen naar achteren zitten. De service was verder perfect in het theater. Het was dik boven de 30 graden gisteren en heel benauwd. Bij de ingang van de zaal hadden ze flesjes water neergezet die je mocht meenemen naar binnen. Dat is nou service.

Over twee jaar weer? Ik hoop het wel.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Wandeltocht van IJsselstein naar Plasmolen

IJsselstein - 30 mei 2022

Aangezien we veel wandelen, zijn we vorig jaar op het idee gekomen om een keertje vanuit IJsselstein naar Camping "De Geuldert" in Plasmolen te lopen. Je moet zo af en toe toch een doel hebben om te wandelen. Afgelopen week was het zover. Rugzak op en lopen maar.

Trekkershut Culemborg De eerste dag (zaterdag 21 mei) ging van IJsselstein naar Culemborg. In Vianen hielden we even een lunchpauze om vervolgens verder te wandelen naar Fort Everdingen, een fort gelegen langs de Lek tussen Everdingen en Culemborg. Tegenwoordig is er een camping, bierbrouwerij, winkel en proeflokaal gevestigd. Wij hebben er op het terras een drankje genomen. Daarna konden we ons opmaken voor de laatste 3,5 kilometer om daarna aan te komen in Culemborg. In Culemborg hadden we op Camping "De Helling" een trekkershut in de vorm van een wijnvat gehuurd. Wij kregen trekkershut Witte Wijn. De camping is gelegen aan een jachthaven. 's Avonds hebben we lekker gegeten en geborreld bij Tapperij "De Poortwachter" , op het plein in het centrum van Culemborg. Dit stukje van de route was 19,54 km.

Flipje in Tiel De volgende dag ging de tocht verder naar Tiel. We gingen nu dwars door de Betuwe. We hebben aardig wat boomgaarden gezien met kersen etc. De eerste stop hadden we bij de Pannenkoekenbakker in Buren. Hier zijn we al vaker met de auto geweest, maar ook wandelend smaakte de pannenkoek prima. Bij Kerk-Avezaath hebben we nog een bankje gepakt. Het leuke van zo'n wandeltocht is dat je altijd wel mensen tegenkomt die spontaan een praatje met je gaan maken. Hier kwamen we een man tegen die en fietstocht aan het maken was en ook even op het bankje aan het uitrusten was. Na 20,8 km wandelen kwamen we aan bij Van der Valk hotel Tiel. Het is geen straf om daar te moeten slapen, alhoewel de gordijnen wel wat aan de lichte kant waren. Het was 's ochtends wel heel vroeg licht op de kamer. Hier zouden we twee nachtjes overnachten. 's Avonds lekker gegeten bij Grand Caf "Hart van de Betuwe". De dag daarna hadden we een rustdag. We hebben wat rondgefietst en 's avonds bij Van der Valk gegeten. Om daarna weer fris aan de derde wandeldag te beginnen.

Botel Aan Dek De derde dag ging naar Druten. Dit was de kortste etappe van de week met 14,88 km. Met de veerboot in Tiel staken we de Waal over naar Wamel. Via Beneden Leeuwen, waar we een lekker appeltaartje op hebben, en de dijk langs Boven Leeuwen, kwamen we aan in Druten. In Druten sliepen we in Botel "Aan Dek. Dat is een hotelkamer op een boot. Het is een oud bunkerschip dat is omgebouwd tot een horecaschip en het heeft 4 hotelkamers. We hadden een luxe kamer met bad op de kamer. Het schommelde af en toe wel, maar daar was je snel aan gewend. Op advies van de kokkin zijn we die avond gaan eten bij Grieks restaurant "Platia". Het was een prima advies. Het eten smaakte goed.

Hotel Hoogeerd Dag 4 ging van Druten naar Niftrik en was 17,74 km. Oorspronkelijk was hij iets korter, maar we hadden een afslag gemist en liepen daardoor iets om. En toen we bijna bij het eindpunt waren wilde Google ons over de autoweg sturen. Dat leek ons geen goed plan, waardoor we weer een stukje moesten omlopen. Maar goed dat de oorspronkelijke etappe wat korter gepland was. In Bergharen hebben we wat te eten gehaald bij een slager annex bakker annex buurtsuper. De supermarkt was uit het dorp verdwenen en de slager had toen maar broodjes en andere levensmiddelen aan het assortiment toegevoegd. Voor ons was het ideaal. We hebben verderop in het dorp aan een picknicktafel lekker kunnen lunchen. In Niftrik aangekomen konden we gelijk inchecken bij Hotel "Hoogeerd". Dit hotel Het ligt even buiten Niftrik, aan de Maasbanddijk, met zicht op een schitterende Maasplas. En ons uitzicht van onze kamer was op de Maasplas. Hier hadden we ook een rustdag ingelast, dus we zouden hier twee nachtjes blijven slapen.

De volgende dag zijn we op gehuurde fietsen naar Wijchen geweest. Er was braderie en het was verschrikkelijk druk. Het leek wel of heel Wijchen hiervoor uitlopen was. Daarna zijn we nog even naar Ravenstein gefiets en wat gelunched. Daar was het gezellig druk op het terras. We hebben beide dagen in het hotel gegeten. De bediening was wel vermakelijk. Een jonge dame kon de juiste tafelnummers maar niet vinden, waardoor je haar de hele tijd door het restaurant en de bar van het hotel zag dwalen.

Plasmolen Met de laatste wandeldag, dag 5, begonnen we ons op bekend terrein te begeven. Die dag was met 22,57 km de langste wandeldag, maar doordat het bekend was leek het helemaal niet zo lang. Het liep lekker weg. Via Balgoij en Nederasselt zijn we eerst naar Overasselt gelopen. Daar bleek een nieuwe Plus supermarkt gebouwd te zijn met daarbij een bakkerij/lunchroom. De bananensoes smaakte heerlijk. Vanaf Overasselt gingen we door naar Heumen, om vervolgens via de ons bekende paden door te lopen naar Mook en Plasmolen. We waren aangekomen op onze eindbestemming. In Mook werden we bij eetgelegenheid "De Dolfijn" al gespot door bekenden van de camping. Zij waren met de auto en daardoor eerder terug op de camping en hadden ons al aangekondigd. We werden warm welkom geheten. Al met al hebben we 95,5 km gelopen.

Deze actieve vakantie is mij wel goed bevallen. Je ziet heel veel van de omgeving, wat je normaal vanuit een auto niet zo snel ziet. Je bent even echt op vakantie. Je loopt je hoofd helemaal leeg. Een aanrader om ook eens te doen.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Storm in Nederland

IJsselstein - 21 februari 2022

De afgelopen dagen is Nederland geteisterd door drie stormen. Het begon woensdagavond en donderdagnacht met storm Dudley. Deze storm gaf al de nodige schade. Bomen waaiden om en dakpannen werden van huizen geblazen. Op vrijdag en zaterdagnacht kwam storm Eunice langs. Hiervoor werd langs de kustprovincies code rood afgekondigd. Daken werden van huizen en een voetbalstadion geblazen, 4 doden door omvallende bomen en vele ontwortelde bomen met de nodige schade aan huizen en auto's tot gevolg. In Cabauw werd de zwaarste windstoot gemeten; 145 km per uur. Zondagavond werd Eunice opgevolgd door Franklin. Deze bracht wel iets minder wind, maar door de vele toch al niet meer zo vast staande bomen gingen er toch wel weer veel om. Deze storm bracht ook heel veel regen met zich mee.

Bella         Bella
Hoogste windsnelheid (beaufort) Hoogste windstoot

De verzekeraars schatten de schade van deze drie stormen rond de 500 miljoen. Het is een record dat er zes dagen lang een storm staat in Nederland. Ik hoop dat we er nu weer even vanaf zijn. Op de camping waren een paar partytenten en een voortent kapot gewaaid. Van twee schuurtjes was het dakleer vakkundig deels verwijderd door Eunice. Wij hadden gelukkig zelf geen schade. Zowel thuis niet als op de camping niet.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Gelukkig Nieuwjaar!!

IJsselstein - 1 januari 2022

Voor iedereen die dit leest. Een gelukkig, gezond en vreedzaam 2022!!!!.

Gelukkig nieuwjaar

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Voor weblogs van de vorige jaren, ga naar:
Oude weblogs