Weblog

Zandvoort Light Walk

IJsselstein - 23 februari 2020

Zandvoort Light Walk souvenir Gisteren zijn we na de carnavalsoptocht in IJsselstein doorgereden naar Zandvoort. Daar hadden we een hotel geboekt bij het Center Parcs Strand hotel voor de 1e editie van de Zandvoort Light Walk, georganiseerd door Le Champion. Wij hadden ons ingeschreven voor de 18 km. Eerder in de week hadden we al een mailtje gehad dat de route hadden aangepast was i.v.m. de verwachte harde wind of storm. We zouden anders een heel stuk over het strand moeten lopen tegen de wind in. Ze hadden nu een klein stukje in de route laten liggen. Toen we gisteren vanuit het hotel naar het centrum liepen waren we blij dat de route aangepast was. Je kwam op sommige plekken bijna niet tegen de wind in. We zijn aan het einde van de middag bijtijds gaan eten bij een pizzeria en rond half 6 zijn we onze startkaarten gaan ophalen. Wij zaten in de eerste startgroep die om 18:00 zou gaan starten. En daar was ik achteraf heel blij mee. Bij het ophalen van de startkaart kreeg iedereen een gele pet mee met een lampje erop.

Om iets over zessen werden we eindelijk losgelaten. Er stond nog hoge piet te praten maar iemand van de organisatie zei dat we nu toch echt van start moesten gaan. Om 18:12 zou de volgende groep van 18 km starten. We liepen vanaf de start gelijk richting het circuit. Onderweg kwam je hier en daar wat verlichte bomen en andere objecten tegen. Op het F1 circuit , die nog in aanbouw is en in mei klaar moet zijn, liepen we door een met allerlei verschillende kleuren verlichte tunnel. Daarna liepen we door de, ik denk beruchte, kombocht over het circuit. Dit was niet echt heel goed voor de enkels. Je liep een hele tijd flink scheef. Maar het was wel leuk om het circuit even gezien te hebben. Daarna kwam er een stukje over het strand. Een groepje die voorop liep liepen nog een stukje verkeerd aangezien de bewegwijzering op dat punt er niet stond. Langs een fel verlichte strandtent liep je ineens het pikdonkere strand op. Je zag echt geen hand voor ogen. Er waren ook veel zandduinen opgeworpen door de wind. Je zag ook even geen pad waar je naartoe moest lopen of zo. We liepen dan ook een paar keer tegen een zandduin aan voordat we een redelijk stuk hadden gevonden waar we konden lopen. En die lampjes helpen dan ook niet echt. Als iemand naast je zo'n lampje aan zet en je hebt een vieze bril door de wind en het zand, dan zie je nog geen steek. Maar ja, dat zijn dan ongemakken. Ik was wel blij dat het maar een redelijk klein stukje was van de hele route. Verder ging de aangepaste route door Zandvoort, Bentveld, Aerdenhout en zo weer terug naar Zandvoort. Na het ophalen van ons welverdiende souvenir hebben we onszelf getrakteerd op wat te drinken en een portie bitterballen. Het was wel gezellig later bij de finish. Er was live-muziek en de mensen stonden op straat mee te dansen.


Zandvoort Light Walk circuit Zandvoort Light Walk strand

's nachts hoorden we de wind flink langs het gebouw waaien en het regende ook heel hard. Tijdens het lopen hebben wij geluk gehad. Aan het begin hadden we een klein buitje en net voor de finish. Degene die later binnen kwamen hadden toch wat meer regen gehad onderweg. Het was leuk om een keertje mee te doen, alleen de route vond ik zelf wat minder. Maar dat is misschien persoonlijk.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Carnaval in IJsselstein

IJsselstein - 23 februari 2020

Het is weer zover. IJsselstein heet weer voor een paar dagen Apestad. Het is weer carnaval. Gisteren trok de optocht weer door de stad. Vanwege de wind had Kees de Aap zijn bel maar thuis laten liggen. Het waait nu al drie weken lang elk weekend met zo'n windkracht 6 à 7. En tussendoor hebben we al twee warmterecords gehad. Op 31 januari werd het in De Bilt 12,5 graden. Het vorige datumrecord stond op 12,1 en stamt uit 1990. Op 16 februari werd het in De Bilt in de nacht 13,6 graden gemeten. Overdag liep de temperatuur nog verder op tot 15 graden, waarmee we de eerste lentedag van het jaar hadden. Het vorige datumrecord was trouwens niet zo oud. Dat was van vorig jaar. Het vorige record was van vorig jaar; 13,3 graden.

Carnaval in IJsselstein

Carnaval IJsselstein Carnaval IJsselstein

Ondanks dat Kees de Aap zijn bel niet had meegenomen, zat de sfeer er in de optocht er goed in. Er kwamen weer meer dan 40 wagens en groepen voorbij. Allemaal leuk uitgedost en veel met actuele thema's zoals platic afval en duurzame energie. Het was tijdens de optocht gelukkig droog. Vandaag zijn er diverse optochten in het land afgelast. Zo ook in Nijmegen, waar we elk jaar ook wel even gaan kijken. Alleen heel toevallig dit jaar niet ivm de Zandvoort Light Walk. Maar daar zo meer over.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Gelukkig Nieuwjaar!!

IJsselstein - 1 januari 2019

Voor iedereen die dit leest. Een gelukkig, gezond en vreedzaam 2020!!!!.

Gelukkig nieuwjaar

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Voor weblogs van de vorige jaren, ga naar:
Oude weblogs