Weblog

Zomerse temperaturen in oktober

IJsselstein - 17 oktober 2017

Gisteren was het de warmste 16 oktober sinds het begin van de weermetingen in 1901. In De Bilt steeg het kwik om 12:50 naar 21,5 graden en daarmee werd het oude dagrecord van 21,2 graden uit 1949 verbroken. Uiteindelijk is het in De Bilt 24,4? graden geworden, dus het oude dagrecord is verpletterd. In Maastricht werd het 25,5 graden. Het is nog maar n keer voorgekomen dat het nog warmer was in de tweede helft van oktober. Op 18 oktober 1921 werd op vliegveld Maastricht 27,2 graden gemeten. Het bleef ook erg lang warm gisterenavond. Rond 10:00 uur schommelde de temperatuur nog rond de 20 graden. Het voelde gewoon zwoel aan. En dat voor de tweede helft van oktober.

Dagrecord 16 oktober 2017

In 1921 werd de zomerse warmte van oktober gevolgd door een zeer winterse november. Ik hoop het nu niet. Na een paar heerlijke zomerse dagen zit ik nog niet te wachten op nachtvorst en sneeuw. Laat Koning Winter nog maar even weg blijven.

Genieten jullie ook zo van het warme weer?............email mij!

Verder met het Pieterpad

IJsselstein - 15 oktober 2017

Pieterpad Afgelopen week hebben we flink wat meters (eh kilometers) gemaakt met het lopen van het Pieterpad. We waren een week vrij en hebben de afgelopen dagen vier etappes gelopen. Dat zet tenminste zoden aan de dijk. We hadden Hampshire hotel "Paping" in Ommen geboekt. Hier zijn we de afgelopen jaren al vaker geweest en het is altijd goed. En de ligging was perfect voor in ieder geval de eerste twee etappes die we wilden gaan lopen. Het hotel ligt aan een treinstation en die etappes vertrokken en eindigden bij een treinstation. We hebben de volgende etappes gelopen:

8e etappe Coevorden - Hardenberg (19,47 km)
9e etappe Hardenberg - Ommen (22,22 km)
10e etappe Ommen - Hellendoorn (19,23 km)
11e etappe Hellendoorn - Holten (17,15 km).

Wij lopen het Pieterpad via het fietsknooppuntenboekje. Die zijn beter aangegeven dan de aanwijzingen van het Pieterpad en we vinden de fietspaden beter te lopen dan de weilanden en blubberpaden (soms tot aan je enkels in de blubber) waar het Pieterpad overheen gaat. We kiezen de fietsknooppunten die zoveel mogelijk de route volgt van het Pieterpad dus qua kilometers maakt het bijna niet uit. De ene keer lopen we iets meer, de andere keer iets minder. Het blijft leuk om te doen. Je komt echt door dorpjes waarvan je de naam nog nooit hebt gehoord. Je loopt over hele stille paden midden in de bossen en je ziet mooie vergezichten over heides en weilanden. De bossen waren nu heel mooi van kleur en we hebben heel veel paddestoelen gezien. Je ziet zo wel wat van Nederland. Je komt soms ook wel vreemde borden tegen zoals deze. Alsof je als 65-plusser gelijk bejaard bent.

Rare borden

Met het weer hebben we het getroffen. We zijn op vrijdag aangenomen en wilden eerst zaterdag en zondag gaan wandelen. Maar er was voor zaterdag redelijk wat regen voorspeld dus zijn we die dag maar in Zwolle gaan winkelen. Uiteindelijk is het met de regen meegevallen. Het meeste kwam later in de middag en avond. Toen zijn we zondag en maandag de eerste twee geplande etappes maar gaan lopen. Dinsdag hebben we een rustdag genomen en zijn we gaan winkelen in Almelo. Woensdag en donderdag hebben we de laatste twee geplande etappes gelopen. En het weer werd alleen maar beter. Zonniger en warmer. We hebben dus heerlijk gelopen. En we waren elke dag rond twee uur à half drie op de eindbestemming. Daarna hadden we dus tijd genoeg om met het openbaar vervoer naar het hotel te gaan en nog even een warm bad of een sauna te pakken. Afgelopen vrijdag zijn we na het uitchecken weer richting Plasmolen gereden. Nog een weekend van het heerlijke weer genoten op de camping. Het was echt zeldzaam weer. We hebben vanavond nog buiten gegeten. En dat voor 15 oktober!

Genieten jullie ook zo van het weer?............email mij!

De eerste zware herfststorm

Plasmolen - 14 september 2017

1e herststorm 2017 Gisteren hadden we de eerste zware herfststorm voor 2017 te pakken. Tussen 9:00 en 10:00 uur kwam de gemiddelde windkracht in Vlieland uit op 10 Bft. De laatste zware storm was 20 november vorig jaar. De zwaarste windstoot werd gemeten om 9:10 uur in IJmuiden en bedroeg 126 km/uur. Tussen 9:00 en 15:00 uur heeft in Vlieland bijna onophoudelijk gestormd met windkracht 9 of hoger. Zo'n storm zo vroeg in het herfstseizoen is uitzonderlijk.

Vandaag kwam de regen met bakken uit de lucht. Vanaf begin van de middag heeft het continu geregend en is er hier in Plasmolen een respectabele hoeveelheid van 23 mm water achtergelaten. Er komen nu nog een paar buitjes aan. We hebben het ergste voor vandaag gehad. Wat een verschil met verleden jaar. Toen werd half september de ene hitterecord door de andere verbroken. Nu mogen we het doen met een magere 14 graden. Morgen wordt het gelukkig wat droger en zonniger. Maar ik vrees dat we de korte broeken voor dit jaar in de kast kunnen opbergen.

Zijn jullie niet weggewaaid?............email mij!

Nieuwpoort (België)

IJsselstein - 10 september 2017

Nieuwpoort (Belgiën) Twee weken geleden zijn we een weekje naar de Belgische kust geweest. We hadden een caravan gehuurd op "Kompas Camping Nieuwpoort". De camping is zeer groot maar wel gezellig. Er is een restaurant waar je goed kan eten, een bakker/supermarkt waar je dagelijks verse broodjes kan halen en voor kinderen is er volop vertier. Wij waren overdag echter vaak op de boulevards van de verschillende kustplaatsen te vinden. Lekker slenteren, terrasje pakken en mensen kijken. We zijn in De Panne, Koksijde, Westende, Middelkerke, Oostende en Blankenberghe geweest. Dit was goed te doen met de kusttram. Die gaat van De Panne aan de Franse grens tot aan Knokke bij de Nederlandse grens. Voor 36,00 konden we met twee personen zeven dagen reizen. De auto is niet van zijn plek geweest.

Nieuwpoort is vooral bekend door de Slag bij Nieuwpoort in 1600 tussen de Republiek en de Spaanse legers. De Slag bij Nieuwpoort was een veldslag die op 2 juli 1600, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, werd uitgevochten tussen het Staatse en het reguliere Zuid-Nederlandse ('Spaanse') leger. Maurits van Nassau, de latere prins van Oranje, was door de Staten-Generaal van de Nederlanden naar Vlaanderen gestuurd om de stad Duinkerke in te nemen. De kaapvaart vanuit deze stad bracht veel schade toe aan de handelsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Onverwacht kwam een groot Spaans leger onder leiding van aartshertog Albrecht van Oostenrijk richting Vlaanderen, wat leidde tot een veldslag nabij Nieuwpoort. De tocht naar Duinkerke werd uiteindelijk afgeblazen, zodat het doel niet bereikt werd. De slag is mede vanwege het gemakkelijk te onthouden jaartal een van de bekendste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bij de Slag om de IJzer raakte Nieuwpoort zwaar beschadigd. De twee in het oog springende bezienswaardigheden van Nieuwpoort zijn het Koning Albert I-monument en het sluizencomplex de Ganzepoot. Het Koning Albert I-monument is een herinnering aan alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De Ganzepoot is een sluizencomplex in de achterhaven van Nieuwpoort. In het complex komen zes waterwegen toe, die via de Ganzepoot en de IJzermonding met de Noordzee worden verbonden.

We hebben ons prima vermaakt die week. Het weer werkte ook prima mee. En de kust is altijd gezellig.

Zijn jullie ook wel eens in Nieuwpoort geweest?............email mij!

Vakantie en de Vierdaagse feesten in Nijmegen

IJsselstein - 24 juli 2017

Vierdaagse van Nijmegen Vanmorgen ben ik met frisse tegenzin weer aan het werk gegaan. De twee weken vakantie zijn voorbij gevlogen. We zijn, zoals gewoonlijk in deze periode, weer naar Camping "De Geuldert". Lekker gewandeld, wat steden bezocht, gebadderd in Sanadome en gewoon rustig aan gedaan. De eerste week was het nog rustig op de camping, maar tegen het einde van die week stroomde de camping weer vol met Vierdaagse lopers. Het is altijd leuk om de bekende gezichten weer terug te zien. De Vierdaagsefeesten zijn dit jaar weer goed bezocht. Met 1.525.000 bezoekers was het een recordjaar (20.000 bezoekers meer dan in 2016). Het was ook weer gezellig in de stad. We zijn een paar keer in de middag geweest en twee keer 's avonds. Er waren weer diverse bandjes die op verschillende podia door de binnenstad optraden. En er liepen weer diverse blaasorkesten door de stad. Waarvan sommige echt goed waren en waarbij het echt druk werd. Vrijdagavond hebben we een tijd bij Wir sind spitze" staan kijken. Wir sind spitze is een feestband uit het zuiden van Nederland. Volksmuziek, Dance, Deutsche schlager en de laatst tophits komen voorbij tijdens hun optreden. En het wordt een feestje als ze staan te spelen. Ze hebben er zelf veel plezier in en dat zie je ook op het podium. Het was echt gezellig.

Maar er werd natuurlijk ook nog vier dagen gewandeld in de omgeving van Nijmegen. Op donderdagochtend kwam de stoet langs de camping lopen. Door de regen die er die ochtend was gevallen kwamen ze wat later langs dan anders. Het was inmiddels wel weer zonnig geworden. Hier is de barometer van de Vierdaagse van Nijmegen 2017:

Barometer Vierdaagse van Nijmegen 2017

Er deden volgens de uitbreide statistieken 72 verschillende nationaliteiten mee aan de Vierdaagse. Nog meer wetenswaardigheden kunnen jullie lezen in het volgende bestand: Statistieken Vierdaagse van Nijmegen 2017.

Hebben jullie je ook genoten van de Vierdaagse en de Vierdaagse feesten?............email mij!

100-jarig bestaand Camping "De Geuldert"

IJsselstein - 11 juni 2017

100 jaar Camping De Geuldert Gisteren hadden we een feestavond op Camping "De Geuldert". Ze bestaan dit jaar 100 jaar en dat werd gisteren gevierd met een receptie en 's avonds een geweldig leuk feest. In 1917 is Gradje Giebels, de grootvader van de huidige eigenaar Ger van Kesteren, de camping begonnen aan de Schildersweg in Plasmolen. Volgend jaar gaat de camping over op de vierde generatie. Dan nemen Sandra van Kesteren en Renee Grootveld het stokje over. In 1917 kwam Gradje Giebels op het idee om mensen met een tent in zijn tuin te laten slapen. Sanitaire voorzieningen waren er nog niet. Die kwamen in de loop der jaren. In 1944 werd de camping overgenomen door Jan van Kesteren en Marie Giebels (dochter van Grad). De eerste grote uitbreiding vond na de tweede wereldoorlog plaats. In 1946 werd de camping uitgebreid tot één hectare. In 1972 werd de camping uitgebreid naar 2,5 hectare.In 1987 namen Ger van Kesteren en Helma Wientjens de camping over. In 1988 breidt de camping uit tot 4 hectare. En al die jaren werd er steeds gemoderniseerd om met de tijd mee te kunnen gaan. En dat is goed gelukt. Het is een rustige en gezellige camping die hoop ik nog 100 jaar blijft bestaan.

Het was heel druk op de receptie. Die duurde van 16:00 tot 20:00 uur. Namens een groep vaste gasten van de camping werd er een bankje aangeboden. Er zat alleen een levertijd op het bankje waardoor men maar een miniatuur bankje heeft aangeboden met daarbij 100 rode rozen voor de dames en een bierpakketje voor de heren. Zodra het bankje gereed is wordt er een mooi plekje voor opgezocht. Verder waren er ook optredens van de damesband Zussjan waar Ger de dirigent van is en van blaaskapel De Everlanders waar Ger zelf ook lid van is. Het feest was erg gezellig met leuke muziek. Het was gezellig druk. Het weer werkte gisteren heel goed mee waardoor men zowel binnen als buiten stonden. Er werd gedanst, gezongen en de mensen die rondliepen met de drankjes en hapjes liepen af en aan. Het was allemaal goed geregeld. Op naar de volgende 100 jaar. Al hoop ik wel dat er wat eerder weer een gelegenheid is voor een leuk feest. Volgens jaar bij het overgeven van het stokje?????

Hebben jullie je ook genoten van het feest?............email mij!

Hemelvaartsweekend

IJsselstein - 30 mei 2017

Tropisch weer in mei Wie heeft er niet van het Hemelvaartsweekend genoten? Dat kunnen er nooit veel zijn, want het weer was geweldig. Met Hemelvaartsdag begon de opmars van het tropische weekend wat voor de deur stond. Met zo'n 23 gaden was het al lekker vertoeven buiten. Vrijdag kwam daar al een schepje bovenop om op zaterdag het record te verbreken van de warmste 27 mei ooit. En de eerste landelijke tropische dag in 2017. Het werd in De Bilt 31,9 graden. Prima weer om de barbecue aan te steken. En dat hebben we ook een paar keer gedaan. Normaal is in begin juli pas de eerste officiële tropische dag. De vroegste offici�le tropische dag ooit werd op 9 mei 1976 gemeten. Zondag was het even niet tropisch maar maandag kwam de hitte in alle hevigheid terug. Het warmst werd het maandag (29 mei) in Volkel met 33,5 graden. Dat was tevens de warmste meidag sinds 1922. Later werd de warmte door een paar verdwaalde onweersbuien verdreven. Maar komende vrijdag staat er alweer warm weer voor de deur. Weer lekker barbecueën.

Sportief gezien was het ook een goed weekend. Zondag won Tom Dumoulin als eerste Nederlander ooit de Giro d'Italia. Hij werd daarmee de derde Nederlander die een Grote Ronde won na Jan Janssen (winnaar van de Ronde van Spanje 1967 en de Ronde van Frankrijk 1968) en Joop Zoetemelk (winnaar van de Ronde van Spanje 1979 en de Ronde van Frankrijk 1980).

Hebben jullie je ook genoten van het weer?............email mij!

Eerste lokale tropische dag 2017

IJsselstein - 18 mei 2017

We hebben deze week voor het eerst kunnen genieten van de eerste zomerse dag en een lokale tropische dag van 2017. En dat in mei. Dinsdag kwam het kwik in De Bilt tot 26,2 graden. Een officiële zomerse dag. Vorig jaar bereikten we deze mijlpaal iets eerder, namelijk op 6 mei, en in 2015 werd het al op 15 april meer dan 25 graden. Gisteren deed de temperatuur er nog een schepje op.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 17 mei heeft een record gebroken. Het was de eerste lokale tropische dag in 2017. In Hoek van Holland en Ell werd het 31 graden. Dat is zeldzaam voor de maand mei. Het werd geen landelijke tropische dag omdat de temperatuur in De Bilt bleef steken op de 28,4 graden. Het was daarme wel in De Bilt de warmste 17 mei gemeten sinds 1901. Gemiddeld genomen dient de eerste lokale dertiger zich rond 12 juni aan. Vorig jaar kwam die pas op 23 juni. Maar vandaag was het alweer voorbij met de echte warmte. De temperatuur bleef vandaag steken rond de 20 graden.We hebben twee dagen aan de warmte kunnen ruiken. Nu gaan we de normale temperaturen weer in. En die zien er voor het weekend best goed uit. Rond de 20 graden en droog. Prima weer.

Hebben jullie je ook genoten van de eerste zomerse dag?............email mij!

Koningsdag 2017

Plasmolen - 28 april 2017

Koningsdag 2017 Koningsdag is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van de verjaardag van het staatshoofd. Voor de meeste mensen is dit een vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten en het dragen van oranje kleding. Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. 2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd als Koninginnedag. Sinds 2014 heet de dag Koningsdag en wordt hij gehouden op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Voor 2014 heette de dag nog Prinsessedag en Koninginnedag. De reden daarvoor lijkt me logisch. Nog voor de echte Koninginnedag werd op 31 augustus 1885 de eerste Prinsessedag georganiseerd, de vijfde verjaardag van de toen jonge prinses Wilhelmina. Deze eerste editie vond plaats in de stad Utrecht. De initiatiefnemer was J.W.R. Gerlach van het Utrechtsch Provinciaal en Stedelijk Dagblad. De belangrijkste activiteit bij de eerste Prinsessedag vond plaats in het Utrechtse Oranjepark in Wijk C. In de jaren erna namen andere plaatsen dit over. Na de dood van koning Willem III in november 1890, werd Prinsessedag in 1891 opgevolgd door de viering van Koninginnedag. Deze dag ontwikkelde zich tot een feestdag voor kinderen. Op haar achttiende verjaardag, 31 augustus 1898, werd Wilhelmina regerend vorstin. De inhuldiging vond op 6 september plaats. Tot en met 1948, toen koningin Wilhelmina troonsafstand deed, werd Koninginnedag op 31 augustus gevierd. Nadat koningin Juliana haar moeder Wilhelmina in 1948 had opgevolgd, werd vanaf 1949 Koninginnedag gevierd op haar verjaardag, 30 april. Bij de troonopvolging op 30 april 1980 besloot koningin Beatrix deze dag in stand te houden als dag van aanvaarding van haar ambt als staatshoofd en inhuldiging als koningin der Nederlanden, en om haar moeder te eren. Een praktische overweging was dat op haar eigen verjaardag (31 januari) het weer, in tegenstelling tot eind april, niet geschikt was voor grootschalige buitenevenementen.

Koningsdag 2017 in Arnhem De traditie wil dat burgers op Koningsdag geen vergunning nodig hebben om op straat te venten. Dit soepele beleid leidt tot uitgebreide vlooienmarkten (de zogeheten vrijmarkt of kleedjesmarkt). Deze beginnen vaak al de avond voor Koningsdag en gaan de hele nacht en Koningsdag zelf door. Ook zijn er vele feesten in steden met veel muziek. De Koninklijke familie brengt altijd een bezoek aan een dorp of stad. Zelf waren we gisteren in Arnhem waar op diverse pleinen podia stonden waar verschillende optredens waren. Wij zijn een tijdje bij het Foute Oranje Feest van QMusic geweest. Daar traden verschillende artiesten op, maar wij hebben zelf alleen Wolter Kroes gezien. Die kan wel een feestje bouwen. Het optreden was erg leuk en er hing een gezellige sfeer op het plein. Ik las net in de krant dan André Hazes jr. zijn optreden 's avonds Bij hetzelfde Foute Oranje feest in Arnhem had gestaakt nadat hij tot twee maal toe een bierdouche over zich heen had gekregen. Hij had al na de eerste gewaarschuwd maar men ging toch door. Jammer dat een paar mensen het voor de rest kunnen verpesten. De festiviteiten zijn in het hele land gezellig en gemoedelijk verlopen zonder al te veel gedonder van dronken lui en dergelijke. Zo hoort het ook. Een gezellige dag voor iedereen.

Hebben jullie je ook vermaakt met Koningsdag?............email mij!

Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering

IJsselstein - 17 april 2017

Theatervoorstelling Pinkpop Afgelopen vrijdagavond zijn we naar de voorstelling "Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering" geweest in de Schouwburg in Cuijk. De theatervoorstelling Pinkpop is een liefdesverhaal over een man (Wiel) die de ziekte van Alzheimer krijgt. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend (Tjeu) en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw (Lies). Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop. De voorstelling is een productie van Toneelgroep Maastricht.

De hoofdrollen in Pinkpop werden gespeeld door Huub Stapel (Wiel, Henri�tte Tol (Lies), Michel Sluysmans (Tjeu) en Suzan Seegers (jonge Lies). De band Rowwen Hèze schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelde deze live op het podium. Suzan Zeegers zong ook met een paar nummers mee. Dat was ook erg goed. De voorstelling werd zeer goed gespeeld en het was knap hoe de verschillende verhaallijnen (heden, verleden, de sluiting van de mijnen in Limburg en de ramp met de DSM waarbij de vader van Wiel om het leven kwam) uiteen waren gezet en wat de voorstelling nog meer inhoud gaf. Het was een indringend stuk met mooie muziek er tussendoor. Een aanrader om ook naar toe te gaan. Ze spelen nog heel wat keren. Zie speellijst.

Ook van de voorstelling genoten?............email mij!

7e etappe van het Pieterpad, Sleen - Coevorden

IJsselstein - 5 maart 2017

eindpunt 7e etappe Pieterpad Gisteren zijn we weer verder gegaan met het Pieterpad wandelen. De laatste etappe in de provincie Drenthe. Deze ging van Sleen naar Coevorden. We hadden een hotel genomen in Emmen. Met de bus was Sleen goed te bereiken en in Coevorden konden we de trein terug naar Emmen pakken. Zo hadden we het tenminste bedacht. Maar daarover zo meer. Vrijdagmiddag zijn we naar Emmen gereden. Emmen is een stad in de pronvincie Drenthe en had in januari 2015 56.700 inwoners. Mijn eerste indruk van Emmen is dat het lijkt alsof alles maar naar eigen inzicht aan- en bijgebouwd is. Er is bij het centrum heel veel nieuwbouw. Je ziet weinig oude bebouwing en als er nog wat staat dan staat er pal achter een groot appartementencomplex die er totaal niet bij past. Als je de kaart van Emman bekijkt dan zie je dat Emmen over een groot oppervlakte is gebouwd en dat er zeker vier vertakkingen zijn met daartussen veel groen en open plekken. Qua gezelligheid is Emmen niet mijn stad. Maar het hotel was prima. We zaten in Hampshire hotel "Emmen". Deze ligt aan de rand van het centrum aan een groot parkeerterrein (in Emmen hebben ze geloof ik geen parkeerproblemen want we hebben een paar enorme parkeerterreinen gezien, die nu vrijwel leeg waren). De kamers van het hotel waren schoon, het personeel vriendelijk, het ontbijt erg uitgebreid en in de bar was het ook goed vertoeven. Een aanrader als je eens hier in de buurt moet overnachten. Wij zijn al vaker in hotels van de keten Hampshire geweest. En tot nu toe allemaal prima. 's Avonds zijn we gaan eten in Emmen. Bij Grandcafé restaurant "Markant". Een gezellige tent met goed eten. Het was er ook druk maar de bediening was vlot.

Zaterdagochtend waren we bijtijds opgestaan om rond 10:00 uur vanuit Sleen te kunnen gaan lopen. De bus ging maar één keer per uur dus we moesten wel op tijd bij de halte zijn. Bij het hotel was de bushalte van de eerste bus die ons twee haltes verder bracht naar de halte van de bus naar Sleen. We hadden gezien dat we daar 11 minuten moesten wachten en vonden het ook gek dat er ineens op het bord stond dat we nog een uur moesten wachten. Daar hadden we dus geen zin in en zijn toen teruggelopen naar het hotel en alsnog de auto naar Sleen gepakt. Zo konden we alsnog rond 10:00 uur van start. Het wandelen ging op zich goed. We zijn alleen een keer verkeerd gelopen waardoor we weer twee kilometer terug konden lopen. De route van het Pieterpad staat niet overal helemaal duidelijk aangegeven. We hebben het nu al een paar keer meegemaakt. We hebben de rest van de route maar ook gelopen via het fietsknooppuntennet. Dat loopt perfect. We hebben besloten dat voor de volgende etappes ook maar te doen. Gewoon de knooppunten uitstippelen die zo dicht mogelijk langs de oorspronkelijke route van het Pieterpad loopt. Dan lopen we niet meer verkeerd. We waren nu bijna weer bij het beginpunt in Sleen aangekomen. Niet helemaal de bedoeling. We hebben het Pieterpad voor onszelf vanaf nu ook omgedoopt in het Pieterknooppuntenpad. We hebben nu voor de laatste keer kunnen genieten van het Drentse landschap. We gaan het land van de hunnebedden nu verlaten. Tijdens de volgende etappe lopen we Overijssel in.

In Coevorden aangekomen (na 19,78 km lopen) konden we niet rechtstreeks een bus naar Sleen pakken. We moesten eerst met de trein terug naar Emmen om daar de bus naar Sleen te pakken. Toen we op het station in de bus stapten, wegreden en de route zagen keken we elkaar even aan. Het bleek dat we 's morgens gewoon bij de verkeerde halte hadden gestaan. We hadden de halte aan de overkant van de straat moeten hebben. Heel slim van ons (niet lachen!!). Maar we hebben de auto weer opgehaald en 's avonds heerlijk gegeten bij Chinees-Indisch restaurant "De Lange Muur" in Rolde. We zijn hier al eens eerder geweest toen we de 5e etappe liepen van het Pieterpad en in Rolde een hotel hadden en je kan hier goed eten. We hadden weer het lopen buffet genomen. Op zaterdag en zondag wordt het buffet nog wat uitgebreid met bijvoorbeeld lamsrack, tongfilet e.d. Echt goed eten en niet duur. En zo ver rijden was het ook niet vanuit Emmen. De volgende etappes gaan we waarschijnlijk pas in oktober lopen. Het campingseizoen gaat bijna weer van start en dan is het ook wel weer lekker om daar in de omgeving te gaan wandelen.

Hoever zijn jullie met het Pieterpad?............email mij!

Winter met lente-achtige trekjes

IJsselstein - 14 februari 2017

Winterweer Het afgelopen weekend konden de winterliefhebbers weer even genieten van het winterse weer. In grote delen van het land lag zowel zaterdag en zondag een paar centimeter sneeuw. Het leverde vele mooie plaatjes op van sneeuwpoppen en ondergesneeuwde bomen. De temperatuur lag iets boven het vriespunt. Maar daar komt verandering in. Sinds gisteren is het zonnig weer en de temperatuur is aan een opmars bezig. Komende woensdag komen we op temperaturen van 12 graden hier in het midden van het land tot 15 graden in het zuiden. Laat de lente maar komen! Later in de week dalen de temperaturen wel wat, maar de winter keert niet terug. Het blijft met 8 á�11 graden warm voor de tijd van het jaar. Dat we in februari 15 graden of meer halen komt gemiddeld zo'n één keer in de vier jaar voor. Echt uniek is het dus niet, maar de laatste keer was wel 10 jaar geleden.

De dagen beginnen ook alweer merkbaar langer te worden. Toen ik vanavond naar huis ging moest ik zelfs mijn zonnebril weer op doen. Heerlijk. Ik hoop dat we het hebben gehad met de winter. Maar je weet het nooit. Het venijn kan nog altijd in de staart zitten. In 2013 hebben we ook nog een hele koud maand maart gehad.

Zitten jullie ook al op de lente te wachten?............email mij!

6e etappe van het Pieterpad, Schoonloo - Sleen

IJsselstein - 17 januari 2017

6e etappe Pieterpad Afgelopen zaterdag zijn we weer verder gegaan met het Pieterpad wandelen. We hadden een hotel genomen in Westerbork. Daar was wat meer leven dan in Schoonloo of Sleen. We hadden hotel "Abdij de Westerburcht" genomen. Dit is een prima hotel met nette kamers en een goed ontbijt. Westerbork is een brinkdorp in de provincie Drenthe. Bij Westerbork bevindt zich het voormalige Kamp Westerbork van waaruit meer dan 100.000 mensen in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd zijn naar vernietigingskampen.

We hebben de 6e etappe van het Pieterpad wel wat aangepast. Er was de afgelopen dagen sneeuw en andere nattigheid gevallen en we besloten de route van Schoonloop naar Sleen via het fietsknooppunten netwerk te lopen. Dit ging heel goed. De route liep langs rijkswegen, door bossen en door akkers. Maar wel allemaal goed te lopen. We hebben wel verschillende weertypes gehad onderweg. We begonnen met zon, tussendoor een beetje natte sneeuw en regen en de laatste kilometers liepen we gewoon in een flinke sneeuwbui. Met 20,21 km. was hij nu wel een klein stukje korter dan de originele route. Maar we hebben wel lekker gelopen. De 6e etappe zit er op. Op weg naar de 7e en daarmee de laatste in Drenthe. Daarna lopen we Overrijsel in.

Zijn jullie in 2017 ook weer aan de wandel?............email mij!

Gelukkig nieuwjaar!

IJsselstein - 1 januari 2017

Via dit kanaal wil ik iedereen een gelukkig, gezond en een vreedzaam 2017 toewensen.

Gelukkig nieuwjaar

Een gelukkig en gezond 2017!............email mij!

Voor weblogs van de vorige jaren, ga naar:
Oude weblogs